“Bemba on meidän frendiporukan kutsumasana kaikille yksinkertaista elämää eläville aasialaisille. Tai ei edes pelkästään aasialaisille, vaan muillekin maailman ihmisille. Mä tunnen itsenikin välillä aika bembaksi. Oikeastihan sana meinaa  afrikkailaisheimoa” – Miz

Idea kaiken tämän perustamiselle lähti täällä reissussa ollessamme, kun alettiin miettiä, miten voitaisiin yhdistää meidän kiinnostuksenkohteemme ja ammattitaitomme. Pyöriteltiin ajatuksia edes takas ja lopulta syntyi BEMBALYFE™ – mediasisältöä tuottava brändi. Tekstien parissa häärään minä eli Lotta ja videoista vastaa Miz. Lisää meistä voit lukea täältä.

Lentokone-zelfie

Mä oon itse aina tykännyt kirjoittamisesta todella paljon ja aikaisempaa kokemusta blogin pitämisestä löytyy muutaman vuoden takaa, kun pidin treeni- ja hyvinvointiaiheista blogia Fitfashionilla. Miz taas vuorostaan on media-alan ammattilainen ja toiminut jo vuosia kuvaillen snoukka-, skede- ja musavideohommia. Työnjako menee siis aika ihanteellisesti sisällöntuottoa ajatellen.

PARI KUUKAUTTA REISSUA TAKANA – MITÄ OLLAAN TEHTY?

Meidän reissu alkoi huhtikuussa, kun saavuttiin Balille. Tämä on mun ensimmäinen kerta Aasiassa, mutta Miz on pyörinyt täällä ympäriinsä jo skidistä asti. Mulla on siis aika hyvä matkaopas mukana!

Ensimmäinen viikko meni hektisessä Canggussa. Viikko sai kuitenkin riittää ja sen jälkeen lähdettiin lautalla Gili Trawanganille ihmettelemään bilesaaren menoa. Ensivaikutelma saaresta oli aika ristiriitainen. Jos bilettäminen kiinnostaa, niin saari tarjoaa varmasti paljon. Me otettiin ihan rennosti ja lähinnä nautittiin hyvästä ruoasta ja rannalla olemisesta Bintangia tai kookosta hörppien. Vuokrattiin myös fillarit, joilla oli rento pyörähtää tämä pieni saari ympäri hevoskärryjä samalla väistellen.

hdr

hdr

Muutaman päivän jälkeen pakattiin kamat ja otettiin vene Gili Airille, joka jäi kyllä hyvällä tavalla mieleen – sinne on ehdottomasti palattava joskus uudelleen. Sattumalta juuri siellä ollessamme saarella järjestettiin myös vuosittaiset isot bileet, joista itsemme erään illan päätteeksi löydettiin. Huikea kokemus kaiken kaikkiaan.

Lotta-ranta

Ranta-jalat

Gili Airilta palattiin takaisin Balille. Otettiin kämppä Bukit Peninsulasta, läheltä Uluwatua, kun Canggun meininki ei oikein napannut kumpaakaan. Miz oli fileissä, kun pääsi vihdoin surffaamaan loukkaantumisesta johtuvan tauon jälkeen.

Mun missiona oli skoballa ajon opettelu. Ensimmäinen ajokokeilu Canggussa oli meinaan pienoinen katastrofi – meikäläisen vähän turhankin ärhäkkä kaasukäsi vei suoraan päin seinää ja fiilishän siinä meni, hitot skoballa ajamisesta! Bukitissa on kuitenkin paljon rauhallisempi liikenne, joten siellä oli helpompi nöyrtyä ja opetella alusta koko homma. Alun hätäilyn jälkeen kaikki alkoi sujua ihan mallikkaasti, ja nykyään lähinnä huvittaa, miten niinkin yksinkertaisesta asiasta sai tehtyä itselleen maailmanluokan ongelman.

Nyang-nyang-view

Miz-bingin

dav

Bukitissa viihdyttiin loistavasti puolitoista kuukautta. Surffispoteille oli päivittäin helppo ja lyhyt matka ajaa, ruokamestoja oli monipuolisesti ja muutamasta tulikin ihan vakioita, joissa käytiin päivittäin safkaamassa. Muutenkin yleisfiilis oli kaikkialla miellyttävän rento ja stressitön. Ehdottomasti sellainen mesta, jossa voisi kuvitella asuvansa pidemmänkin aikaa. Meillä oli kuitenkin viisumit menossa vanhaksi, joten seuraavaksi suunnattiin visa runille. Siitä seuraavassa postauksessa!

Loppuun fiilistelyvideo Indonesiasta 2015-2017 à la Miz

-Lotta

Leave a comment