KUALA LUMPUR – VISA RUN

Meidän kahden kuukauden Indonesian viisumit oli menossa vanhaksi, joten seuraavaksi vuorossa oli visa runin paikka. Me otettiin Balilta lennot Kuala Lumpuriin ja viivyttiin siellä pari päivää. Meidän frendi Keini oli myös matkassa mukana.

Kuala Lumpurin lentokentältä saa helposti bussin suoraan keskustaan, matka kestää noin tunnin ja maksaa 2,5 euroa per naama. Junalla voi toki myös mennä ja se on bussia hiukan nopeampi, mutta mikäli matkustaa surffibagit mukana, kannattaa huomioida, että niitä ei voi ottaa junaan mukaan.

miz-bungus

Me yövyttiin NU Hotelissa, mikä oli ihan KL Sentralin vieressä. Sää oli aika sateinen, mutta se ei meidän menoa haitannut lainkaan. Miz teki muuten huomion, että hintataso oli kallistunut jonkin verran edellisvuosista ja esimerkiksi bissestä sai maksaa melkein tuplahinnan.

KL on oikea ruokaparatiisi ja en valehtele yhtään kun sanon, että söin siellä elämäni parhaat sushit Kaihomarussa. Oikeastaan ihan kaikki siellä maistui jotenkin taivaallisen hyvältä, jopa Mäkin Big Mac! Jalan Alor on ruokakatu, josta löytyy ruokapaikkoja koko kadun täydeltä. Keskustasta löytyy Lot 10 -ostoskeskus, jonka alakerrassa sijaitsee Hutong Food Court, jota muuten edesmennyt huippukokki Anthony Bourdainkin on kehunut kovasti.

sushi

Lotta-food-court

ruoka-lot-10

Jos yöelämä kiinnostaa, niin kannattaa ottaa suunnaksi Jalan Changkat, mikä on kunnon bailukatu – baareja löytyy joka lähtöön. Me otettiin yöelämä haltuun molempina iltoina. Toisena iltana käytiin muun muassa Elysium Bar+Terracessa, jossa soitti paikallisia house DJ:tä. Tämä mesta sijaitsi 32. kerroksessa! Käytiin myös tutkimassa Chinatownia, josta en itse mitenkään erityisemmin tykännyt, liikaa krääsää ja huutelevia myyjiä. Kokemus tosin sekin!

foodcourt

chinatown

Shoppailumahdollisuudet Kuala Lumpurissa on ihan huikeat, mutta me jätettiin tällä kertaa ostelut väliin ja keskityttiin enemmänkin ruoka- ja juomanautintoihin.  Pari päivää hurahti ihan silmissä ja paluumatka takaisin Balille oli suhteellisen fyysinen, oli meinaan kolme aika väsynyttä ja darraista reissaajaa… perillä lentokentältä saatiin onneksi helposti uudet 30 päivän viisumit ja matka sai taas jatkua.

-Lotta

BEMBALYFE

Leave a comment