MATKA JAVALLE – 208 KM

Kuala Lumpurin jälkeen oltiin pari yötä Balilla Canggussa ja sen jälkeen startattiin meidän matka viereiselle saarelle, Javalle. Matka oli tarkoitus taittaa skobilla ja saarien väli lautalla.

Meidän frendi Keini lähti matkaan mukaan ja oltiin sovittu, että lähdetään ajamaan jo aikaisin aamusta, että päästään suht ajoissa perille. Niinpä silmät ristissä lähdettiin ajelemaan skobat pakattuina. Noin vartin ajelun jälkeen Keiniä ei näkynyt perässä enää lainkaan ja kappas, skoba oli hajonnut.

Kello oli vähän yli seitsemän aamulla, eikä mikään huoltopaikka oikein ollut siihen aikaan vielä auki. Oli suhteellisen huvittava näky, kun Miz työnsi omalla skoballaan jalkansa avulla Keinille vauhtia, kun nää kaks sankaria yritti löytää lähintä aukiolevaa huoltopaikkaa. Ja tottakai samaan syssyyn alkoi vielä satamaan vettäkin.

2

keini-skoba

Huoltopaikka onneksi lopulta löytyi, mutta pienen virittelyn ja säädön jälkeen tuomio kuitenkin oli, että skoba on totaalisen rikki eikä sillä lähdetä ajamaan yhtään mihinkään. Onneksi tää keissi sattui matkan alussa, niin oli helppo tehdä uudet suunnitelmat. Tultiin siihen tulokseen, että me jatketaan matkaa Mizin kanssa kaksin ja Keini tulee seuraavana päivänä perässä uuden skoban kanssa.
3

dav

miz-ja-keini

 

Loppu ajomatka sujui hyvin, mutta perse oli aika puuduksissa, kun sen kolmisen tuntia istui paikallaan ajaen. Isot rekat oli myös suhteellisen rasittavia ohitellessaan, mutta aika iisisti koko matka taittui. Ramadanin vuoksi moni ruokapaikoista oli kiinni, mutta Medewistä onneksi löydettiin Warung Bagus, jossa vedettiin nasi gorengit  naamaan.

road

warungbagus-medewi

nasigoreng

Lautalle mennessä tuli pieniä ongelmia, kun mun skoban rekisteriotetta väitettiin kopioksi ja myös ajokortin kanssa oli häikkää. Meillä on molemmilla kansainväliset ajokortit, mutta mulla tuli ilmeisesti ongelmia siksi, ettei mulla ole mopokorttia ollenkaan, vaan ainoastaan pelkkä henkilöautokortti. Poliisi pyysi multa 240.000 idr, eli noin 15 euroa, jotta pääsin lauttaan.

Lauttamatka kesti vajaan tunnin ja meno oli jo siellä Baliin verrattuna todella erilainen. Javalla suurin osa on muslimeita ja on suositeltavaa pukeutua tarpeeksi peittävästi ja heidän uskontoaan kunnioittavasti, mikäli haluaa välttyä epämukavilta tilanteilta. Mulla oli jalassa shortsit ja samantien lauttaan astuessa alkoi puhelimien kamerat laulaa ja katseita tuli häiritsevän paljon. Olo oli rehellisesti sanottuna melko inhottava. Mulla oli mukana onneksi sharonki, jonka sain loppumatkan ajaksi jalkojen peitoksi. Myös toppi vaihtui olkapäät peittävään t-paitaan aikaisemmin matkan aikana. Hyvä opetus kuitenkin ja pisti kyllä kunnolla miettimään asioita.

lautta

maisema

miz

marjukka

risteys

Lauttamatkan jälkeen edessä oli vielä vajaa kolme tuntia ajoa ja koko sen aikana pysähdyttiin vain pari kertaa. Skobasäätöineen kaikkineen koko reissuun meni noin 10 tuntia, mutta ongelmitta matkan pystyy taittaa paljon nopeamminkin.

-Lotta

BEMBALYFE

Leave a comment