EAST JAVA – RED ISLAND

Edellisessä postauksessa kirjoitin meidän matkasta Javalle ja nyt seuraa postaus itse saarelta. Kaiken kaikkiaan oltiin Red Islandilla kaksi viikkoa ja päivät meni lähinnä surffatessa, ajellessa ympäriinsä kuvaillen ja ihmetellessä saaren meininkejä.

Java on Indonesian viidenneksi suurin saari ja asukkaita sieltä löytyy noin 145 miljoonaa. Turismia ei siellä juurikaan ole ja olosuhteet on suhteellisen alkeelliset. Kaikki paikalliset oli kuitenkin todella ystävällisiä ja muutenkin olo oli erittäin tervetullut – jatkuvasti joku halusi meidän kanssa kuvaan ja hymyjä sekä moikkailuja tuli joka puolelta.

Me yövyttiin Red Island Bungalowsissa, joka sijaitsi ihan rannan tuntumassa. Meidän kämppä oli simppeli pieni bungalowi, joka jaettiin kolmisin. Kaksi viikkoa maksoi noin 100 euroa per henkilö.

Ramadanin ja myös paikan pienuuden vuoksi ruokapaikkoja oli aika rajoitetusti ja pääsääntöisesti tulikin syötyä lähinnä riisiä, kananmunia, nuudeleita ja baksoa. Tuoreita vihanneksia kaipasi kyllä aika paljon. Yhtenä päivänä me onneksi bongattiin rannan tuntumasta papparainen vihanneskärryn kanssa ja ostettiin kunnon kasa kaikkea freesiä kokkailtavaksi. Ruokahan tuolla oli ihan todella edullista ja alle eurolla sai jo vatsansa täyteen.

Kaiken kaikkiaan käymisen arvoinen paikka, josta jäi positiivinen fiilis. Kahdessa viikossa ehti kuitenkin aikalailla mökkihöperöityä, ja oli mukava palata takaisin “sivistyksen” pariin Balille. Paluumatka sujui pienestä vesisateesta huolimatta hyvin – kenenkään skoba ei hajonnut ja lauttaankin päästiin tällä kertaa ongelmitta.

java18

java8

java3

java3

java15

java11

java22

java33 java48 java39 java41

java14

java13

java12

java27

java5

java19

java17

java21

java25

java24

java28

java6

-Lotta

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s