LISÄRAVINTEET REISSUSSA

Olen aina ollut aika terveysintoilija ja todella kiinnostunut hyvinvoinnista. Yksi asia mikä meillä on reissatessa kulkenut paikasta toiseen mukana, on pieni kasa vitamiinipurkkeja. En koskaan syö mitään vitamiineja turhaan tai huvin vuoksi, vaan kaikelle on aina jokin syynsä. Aikoinaan sitä tuli vedettyä jos jonkinmoista lisäravinnetta sun muuta, mutta nykyään mukana kulkee ihan vaan muutama luottotuote.

supplements

Moringa
Moringa on yksi luonnon ravinteikkaimpia kasveja ja sisältää yli 90 eri ravintoainetta ja 46 antioksidanttia. Se on kasviperäinen proteiini ja mainio rasvintolisä paljon liikkuvalle smoothien tai vaikka aamupuuron sekaan. Täällä tätä kasvia näkee paljon luonnossa ja se onkin todella suosittu luontaistuotteena täällä päin maailmaa. Moringanlehtijauhetta kutsutaan muuten “elämän eliksiiriksi” .

Temu Lawak 
Temu Lawak eli kurkuma. Kurkumalla on todella paljon terveyshyötyjä, mutta itse sitä tulee syötyä lähinnä sen tulehduksia ehkäisevän vaikutuksen vuoksi.

Kalsium + magnesium + sinkki
Maitotuotteita tulee reissussa ollessa syötyä ja juotua todella vähän, oikeastaan aamukahvin sisältämä maito on melkein ainut mitä tulee päivittäin nautittua. Kalsiumin saanti jää siis todella vähäiseksi ja sen vuoksi se on hyvä saada lisänä purkista. Magnesium on ollut välttämätön estämään suonenvetoja ja lihaskramppeja. Sinkki taas pitää huolen muun muassa ihon hyvinvoinnista ja parantaa vastustuskykyä.

Rauta
Rautatabletit on koitunut mulle ihan pakollisiksi jutuiksi reissussa ollessa. Ruokavalio on täällä melko vähälihainen ja raudansaanti jää usein liian pieneksi. Mulla on helposti taipumusta raudanpuutteeseen ja sen huomaan usein uupumuksena, väsymyksenä ja huimauksena. Naisilla raudantarve on muutenkin suurempi kuin miehillä. Nämä tabletit on ihan oikeasti auttaneet ja sen näkee olossa ihan selkeästi, onko niitä ottanut vai ei.

Omenaviinietikka (with mother)
Aamulla heti herättyä tilkka omenaviinietikkaa sekoitettuna veteen on aika vakio rutiini. Omenaviinietikka on melkoinen terveystuote ja sillä on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia: se lievittää närästystä ja ruoansulasongelmia, auttaa ruoan imeytymisessä vatsassa, poistaa pahalaatuisia suolistobakteereja, pitää huolta elimistön puolustusjärjestelmästä mm. ehkäisemällä flunssaa ja muita tartuntatauteja, vähentää sokerin määrää veressä eli tasapainoittaa verensokeria, puhdistaa kehoa poistaen verenkierrosta haitallisia aineita sekä vilkastuttaa aineenvaihtuntaa!

Kannattaa kuitenkin huomioita, että omenaviinietikka on “with mother”. Pullon pohjassa tulee olla bakteerien muodostama hyytelömäinen kalvo, eli etikkaemä. Tällöin kyseessä on sitä aitoa omenaviinietikkaa. Normaali ruokakauppojen omenaviinietikka on usein ilman tätä.

Mun ehdoton suosikki luontaistuotekauppa täällä on Bali Buda. Sieltä löytyy vitamiinit, lisäravinteet, laadukkaat suolat ja muut mausteet sekä ihania raakaruokia!

balibuda4
balibuda1
balibuda2
balibuda5

-Lotta

BEMBALYFE

Leave a comment