WEST SUMBAWA – MALUK (PART.1)

Seuraava etappi meidän reissulla oli Sumbawa, jossa oltiin yhteensä 6 yötä. Ajettiin ensin Canggusta Padang Bain satamaan, josta mentiin 4 tuntia lautalla Lombokille.  Yövyttiin Lombokilla pari yötä, ja sieltä otettiin taas lautta eteenpäin, 1,5 miljoonan asukkaan saarelle Sumbawalle. Lauttamatka kesti puolitoista tuntia ja meno oli suhteellisen levoton – kaamea tungos, kaikki poltti röökiä ja lapset huusi. Löydettiin lattialta pieni tila, jossa istuttiin koko matka. Maihin päästyä meille kuitenkin aukesi aivan huikeat ajomaisemat ja ajeltiin satamasta vielä pari tuntia kohti Malukia.

Varataan aina Bookingin kautta meidän majoitukset, eikä sitä oikein koskaan tiedä, millainen hökkeli sitä on vastassa. Me ei kumpikaan olla kovinkaan vaativia asumisen suhteen, mutta tällä kertaa jouduttiin kyllä järkyttymään aika pahasti. Huone, mikä oltiin varattu, oli kuin vanhasta 80-luvun kämäsestä horrorleffasta. Joka puolella leijui tunkkainen pöly ja huone haisi röökille, vessanpöntön toimivuudesta puhumattakaan. Ei tarvinut kauaakaan arpoa, kun päätettiin vaan suosiolla vaihtaa mestaa. Onneksi ihan parin sadan metrin päästä löytyi yhden Aussiäijän omistama Dreamtime Sumbawa, josta sattumalta löytyi vielä yksi vapaa huone. Paikka oli paljon enemmän meidänlainen.

Malukissa lähes kaikki turisteista – joita tosin ei kovinkaan montaa tullut vastaan – oli surffareita. Spotit on tunnettuja, mutta aika kaukana rannasta ja aloittelijoille ne voi olla vähän turhan haastavia. Javan reissun jälkeen mun oma lauta pysyttelikin aika visusti pussissaan, mutta Miz kävi surffaamassa päivittäin. Spottien sijainnin vuoksi myös surffimatskun kuvaaminen koitui aika hankalaksi.

Ja tottakai meidän matkaan mahtui myös sekoilua. Miz muun muassa onnistui hukkaamaan oman skoban avaimensa rannalle, siis ainoan skoban jolla oltiin silloin liikkeellä. Voimasanojen saattelemana tarvottiin hiekassa ja meressä ties kuinka pitkään etsien avainta – ei merkkiäkään. Pyydettiin joltain paikallisilta lopulta jeesiä, ja ne sai onneksi skoban käyntiin omalla avaimellaan. Uusi avain teetettiin toisen skootterin avaimesta. Tän keissin jälkeen oon ”pariin” otteeseen Miziä muistutellut, että onhan sun avain tallessa…

Maluk oli kokemuksena mielenkiintoinen – se on köyhyydestään huolimatta todella kaunis paikka. Erityisesti jäi mieleen vuoristomaisemat, villieläimet ja mielettömät rannat turkoosine vesineen.

sumbawa100

sumbawa30

sumbawa35

sumbawa36

sumbawa17

s5

maluk-bay

sumbawa10

sumbawa24

sumbawa21

sumbawa111

sumbawa22

sumbawa26

sumbawa8

s4

sumbawa27

sumbawa29

-Lotta

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s