MIZ: INSPIROIVAA LUETTAVAA

Mä oon aina ollut tosi huono lukemaan kirjoja. 25-vuotiaaseen asti olin lukenut varmaan yhteensä kaksi kirjaa. Vuonna 2016 Sumatralla ollessani sain frendiltä käsiini Rauli Virtasen Reissukirjan ja aloin lukemaan sitä. Kirja vei saman tien mennessään ja opetti tosi paljon. Sen kautta tuli jotenkin pakottava tarve päästä näkemään maailmaa vielä enemmän.

Myöhemmin samalla reissulla sain yhdeltä toiselta frendiltä Warren Tanaka Fellowsin The Damage Donen, mikä kertoo Aussimiehestä, joka joutuu 12-vuodeksi Thaimaalaiseen vankilaan Bangokissa heroiinin salakuljetuksesta. Yhtäkkiä mulla olikin kaksi hyvää kirjaa luettuna.

Näiden kirjojen jälkeen kuulin Paulo Coelhon The Alchemistista ja ostin sen itselleni. Tämän luettuani kiinnostuin kirjoista ja aloin lukemaan niitä semisäännöllisesti. Oon aina ollut enemmän kiinnostunut tositarinoista, muutamia novelleja lukuunottamatta. Viimeisimpänä löytönä on ollut itsensä kehittämiseen liittyvät kirjat.

Photo-04-07-2018,-15.39.08

Tässä kirjoja, jotka on vaikuttanut mun omaan elämään tai jäänyt vahvasti mieleen:

Rauli Virtanen – Reissukirja: Matkalla kaikissa maailman maissa
Kirjoittaja on suomalainen toimittaja, joka hyppäsi banaanilaivaan 70-luvulla kohti Brasilian viidakkoa. Kirjassa on tarinoita siitä, miten hänen toimittajan ura on lähtenyt käyntiin ja miten on selviytynyt reissatessa ympäri maailmaa aina tähän päivään asti.

Warren Tanaka Fellows – The Damage Done: Twelve years of Hell in a Bangkok Prison
Otsikko antaa varmasti jo hyvän kuvan mitä kirja pitää sisällään, mutta todellisuudessa mielikuvitus ei edes riitä siihen miten karuja juttuja kirjassa oikeasti on.

Kathryn Bonella – Hotel K: The Shocking Inside Story of Bali’s Most Notorious Jail
Kirja kertoo Balin pahamaineisesta Kerobokanin vankilasta, sen karusta arjesta ja paratiisisaaren synkästä puolesta. Tosi korruptoitunutta meininkiä vankilan johtajaa myöten. Mielenkiintoinen kirja kaikin puolin.

Kathryn Bonella – Snowing in Bali 
Kertoo kokaiinin salakuljetuksesta Balilla ja siitä eteenpäin. Tääkin tosi mielenkiintoinen ja luin jossain parissa päivässä.

Paulo Coelho – The Alchemist
Filosofinen ja tosi mukaansa tempaava tarina, mikä pistää miettimään omia elämänvalintoja.

James Redfield – 9 oivalluksen tie
Antaa todella paljon uutta perspektiiviä jokapäiväiseen elämään. Koko ajatus maailmanmeiningistä saa uuden merkityksen. Todella koukuttava ja ajatuksiaherättävä.

Gregory David Roberts – Shantaram
Novelli, joka on kirjoitettu kuin se olisi todellinen. Kertoo Australialaisesta miehestä, joka joutuu vankilaan, josta karkaa ja sattumien kautta päätyy Intiaan, missä alkaa rakentaa uutta elämää valenimellä. Erittäin koukuttava, reilu 900 sivuinen tarina. Luin parissa viikossa.

Mark Manson – The Subtle Art of Not Giving a F*ck
New Yorkilainen bloggari, joka on paljon kiertänyt maailmaa. Antaa omien kokemusten kautta todella mielenkiintoisia näkökulmia maailmankatsomukseen ja elämään.

Tom & David Kelley – Creative Confidence
Jos haluaa kehittää omaa luovuttaan ja itsevarmuuttaan, kannattaa lukea tämä. Kirjassa on paljon käytännön esimerkkejä ja vinkkejä niiden kehittämiseen.

Photo-07-06-2018,-16.36.13

-Miz

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s