VIDEO: LOMBOK

 

Me  pysähdyttiin pariksi yöksi Lombokille ennen Sumbawareissua ja Sumbawan jälkeen tultiin vielä takaisin Lombokille pariksi yöksi. Tehtiin tämä reissu siis tavallaan kahdessa osassa. Lombok on saari Balin ja Sumbawan välissä ja asukkaita siellä on noin 3,3 miljoonaa. Matkat me taitettiin jälleen skobilla ja lautalla. Lauttamatka Balilta Lombokille kesti public ferryllä 4 tuntia.

Me yövyttiin Kutalla ja ensimmäiset pari yötä aika keskellä ei mitään suhteellisen hipahtavassa homestayssa. Paikka oli melko alkeellinen, mutta parasta siellä oli ehdottomasti pienet koirapennut, joita vilisi ympäri pihaa! Mä koirahulluna tietty sekosin niistä. Toiset pari yötä, sen Sumbawareissun jälkeen, me yövyttiin Relaxing -nimisessä paikassa, joka oli ainakin tuohon edelliseen verrattuna todella siisti.

Lombokilla me ei ihan hirveästi ehditty mitään erikoista tehdä, lähinnä nautittiin ruoasta, rannasta ja ajeltiin ympäriinsä tutkiskellen saarta. Kutalla näkyi aika paljon länkkäreitä, varsinkin Sumbawan jälkeen se tuntui kunnon turistipaikalta. Iltaisin tosi moni rafloistakin oli ihan tupaten täynnä. Mitään hirveetä bilemeininkiä siellä ei kuitenkaan ollut, vaan meininki oli mukavan rauhallinen – ihmiset oli selkeästi tullut ihan vaan rentoutumaan ja nauttimaan.

1
6

7

10

19

20

13

12

-Lotta

 

Any thoughts? Comment what you think!