EXTEMPORE AMSTERDAM

Eipä me kauaa ehditty Suomessa olla, kun löydettiin itsemme taas lentokoneesta. Oltiin toissaviikonloppuna rennosti vaan mökillä, kunnes extempore päätettiinkin lähteä Stadiin ja Ääniwalliin – pakkohan se on nauttia helteistä ja sunnuntaiwallista vielä kun niitä riittää. Illan päätteeksi taskusta löytyi sitten vielä yllättäen myös lennot Amsterdamiin ja Berliiniin, kun yön pikkutunneilla ilmoille tuli heitto, että miten ois, pitäiskö sitä johonkin lähteä. Siinä ei paljoakaan tarvinut epäröidä, kun lentoliput löytyikin jo taskusta. Ja lähtöhän oli jo parin päivän päästä.

Mä oon aina ollut enemmän extemporetyyppi kuin suunnitelmallinen. Aikoinaan kun muutin Australiaan, en tehnyt juuri mitään researchia koko mestasta, vaan nimenomaan halusin vain lähteä sillä pienellä tietomäärällä mikä mulla oli. Liika suunnittelu pilaa ainakin mulla täysin seikkailumielen. On parasta kohdata asiat juuri sellaisina kuin ne spontaanisti vastaan tulevat. Niin hyvät kuin huonotkin! Toki jos reissaa jonkun tai joidenkin kanssa, täytyy suunnitella enemmän, mutta yksin reissatessa sillä ei niinkään ole väliä.

Meidän lento Dameihin lähti myöhään keskiviikkoiltana ja perillä oltiin joskus puolenyön jälkeen. Mehän ei otettu ensimmäiselle yölle mitään huonetta vaan päätettiin seikkailla Amsterdamin kaduilla ja baareissa koko yö. Seuraavana päivänä saatiin sitten huone, jossa oli muuten suhteellisen tukala nukkua, asteita ulkona kun oli lähemmäs +35. Ja kun neljä henkeä jakaa yhden pienen huoneen ilman mitään kovin hyvää tuuletusta, lentää soija kyllä aika huolella.

Tämä oli mun ensimmäinen kerta Amsterdamissa, vaikka oon sinne jo pitkään halunnut mennä. Rahaa siellä saa kyllä kulumaan ja meininki on siellä aika vapaata ja rentoa. Kanaalit sekä arkkitehtuuri tekee kaupungista persoonallisen ja tunnistettavan.

9

28

22

sdr

Kun kämppä on tukalan kuuma ja ikkuna ei pysy auki. There’s no problems, only solutions! Yövyttiin De Mallemoolenissa, mikä oli ihan ytimessä.

24

7

21

8
27

mde

Dameissa oli rento meininki kaikin puolin. Baarit ei ollut kovin myöhään arkipäivänä auki ja yksi outo huomio oli se, että myöskään mitään pieniä kiskoja tai kauppoja ei yöaikaan ollut auki ollenkaan. Jopa veden ostaminen oli suht hankalaa, kun kaikki paikat oli kiinni. Viikonloppuna taas meno oli ihan toinen ja baarit oli auki aamuun asti.

18

19

20

Keskustan tuntumassa on iso Vondelpark, jossa oli jengiä chillaamassa. Oli muuten hyvä paikka vetää pienet päikkäritkin.

2

10

123

17
1

Välillä tuntui, että kulkee koko ajan ympyrää, kun kanaaleita oli niin paljon ja ne oli melkein täysin identtisiä keskenään. Pyöräilykulttuuri täällä oli ihan mieletön ja tsygäilijöitä oli melkein ruuhkaksi asti.

16

dav

dav

4

dav

dav

dav

14
15

5

13

12

Yhtenä päivänä me pyörähdettiin Moco Musemissa, missä oli Banksyn näyttely. Diggasin tästä näyttelystä, se oli mielenkiintoinen ja ajatuksiaherättelevä. Käynti maksoi muistaakseni 12 euroa per naama.

3

23

25

Kolme päivän jälkeen lennettiin Berliiniin 6 päiväksi. Amsterdam oli ihan kiva kaupunki, mutta kyllä Berliini meni heittämällä sen ohi. Siitä lisää myöhemmin!

-Lotta

BEMBALYFE

Leave a comment