BERLIINI

Amsterdamista me lennettiin Berliiniin ja oltiin siellä yhteensä 6 päivää. Me asuttiin Friedrichshainissa Hotel Comeniuksessa, mikä osoittautui hyväksi paikaksi. Se oli lähellä kaikkea ja kulkeminen paikasta toiseen oli todella helppoa. Hintakaan ei ollut mikään superpaha, oisko ollut 28 euroa naama/yö.

Me hankittiin kaikille Mobike -appit, joilla saatiin alle 8 euron hintaan käyttää kaupunkifillareita niin paljon kuin halusi. Fillareille ei ollut mitään tiettyjä parkkeja kuten vaikka Alepapyörille, vaan ne sai parkkeerata mihin halusi – tämä oli superhelppo ja kätevä tapa liikkua paikasta toiseen!

Berliinissä oli hyvä meininki ja se välittyi heti sinne päästyä. Varsinkin Friedrichainissa jo katukuvasta oli helposti nähtävissä avoinmielisyys ja rentous. Helleaalto oli kyllä yllättänyt sinnekin ihan kunnolla ja mittarin lukemat oli ihan ennätystasolla, joka päivä reilusti yli +30 astetta. Parhaimmillaan tai oikeastaan pahimmillaan taisi olla jotain +36-37 astetta.

Ruoka oli hyvää ja halpaa, viinipullon sai kaupasta alle femmalla ja bissestä ei tarvinut pulittaa juuri mitään. Yöelämä Berliinissä on ihan omaa luokkaansa ja bileitä löytyy vaikka joka päivälle ja ihan jokaiseen makuun. Osa baareista on auki aamuun asti eli mikäli menojalka vipattaa, ei huolta ettei löytyisi paikkaa missä bailata! Joillekin clubeille on vaikeampi päästä sisään ja poket valitsee aika randomilla ketä jonosta passittaa pois ja ketkä päästää sisään. Me käytiin muutamilla eri clubeilla ja itselläni ei ainakaan ole mitään valitettavaa yhdestäkään niistä. Huikea meno kaikinpuolin!

Berliini meni kyllä heittämällä yhdeksi mielenkiintoisimmista Euroopan kaupungeista missä oon käynyt, kaikki oli jotenkin niin helppoa, rentoa ja myös halpaa. Saksalaiset ei englantia juurikaan puhu, mutta sekään ei koitunut missään vaiheessa ongelmaksi. Mulla on jostain oudosta syystä ollut saksalaisista aina vähän jörö kuva, mutta Berliinissä se kuvitelma ei kyllä pitänyt ollenkaan paikkaansa.

1918Katukuvassa näkyi paljon graffiteja! Musta oli myös ihana nähdä puistot täynnä hyväntuulisia kaveriporukoita tai perheitä nauttimassa toistensa seurasta.

1713

11

5

6Kaupunkifillarit oli kätevät, Mobike -appista vahva suositus!

152116Kävelymatkan päästä meidän kämpiltä oli Haubentaucher, mikä on ns. allasbaari. Rento mesta, missä soi musiikki ja jengi nautiskeli hellepäivästä. Vähän osittain ehkä sellainen itsensänäyttäytymismesta, mutta se ei ainakaan meidän menoa haitannut yhtään. Täällä vierähti hujauksessa monta tuntia. Juomat oli vähän kalliimmat kuin muualla ja sisäänpääsymaksu oli 8 euroa.

2

9

1

10

Kiitos Amsterdam ja Berliini, until next time!
-Lotta

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s