VIDEO: MOYO ISLAND – MATA JITU

Vielä seuraa hiukan jatkoa Moyo Islandilta. Aikaisempia postauksia voit lukea tästä: MOYO ISLAND – SUKELLUSTA JA VESIPUTOUKSIA / MOYO ISLAND – LEPAKKOLUOLA. Kannattaa käydä vilkaisemassa, ensimmäisessä postauksessa varsinkin on aika paljon kuvia juuri tästä vesiputouksesta.

Meidän majapaikka saarella oli aivan sataman vieressä. Satamasta matkaa tunnetuimmalle ja suurimmalle vesiputoukselle, Mata Jitulle, oli noin 7km per suunta. Me päätettiin yhtenä aamuna kävellä tuonne, vaikka sinne olisi saanut suoraan kyydinkin. Reitti oli aika paahtava ja suurimmaksi osaksi kuivaa metsää ja pieniä polkuja. Matkalla voi nähdä kaikenlaisia eläimiä kuten vuohia, käärmeitä ja villisikojakin. Siat jäi meiltä näkemättä, mutta villivuohia oli aika paljon ja luikerteli meitä vastaan yksi pieni ja myrkyllinen kobrakin.

Näkymät perille päästyä oli kyllä kaiken paahtavan tarpomisen arvoisia. Kuivien metsien jälkeen aukesi nimittäin todella freesi vihreä viidakko, jossa veden ääntä seuraten pystyi helposti löytää putoukselle. Maailmankuulut tähdetkin kuulemma fiilistelevät tätä paikkaa – enkä kyllä yhtään ihmettele, että miksi. Ihan heittämällä yksi kauneimmista paikoista, missä on koskaan päässyt käymään. Vesi oli juomakelpoista ja todella kirkasta. Pulahdettiin sinne samantien ja oli jännä, miten puhdas ja uudestisyntynyt olo sen jälkeen olikin. Ja saipa siinä vesipullotkin samalla täytettyä.

// The place where we were staying on the island was right next to the Labuan Aji harbour. From the harbour to the largest and most famous waterfall on Moyo Island, Mata Jitu, was about 7km. One day we decided to walk there. The route was mostly dry forests and small paths.

The trip was, however, worth it – after the dry forests, the green jungle slowly started to open up. We started to follow the sounds of the water and that way it was easy to find the waterfall. Even some world-famous celebrities visit here – and I’m not surprised why. It was one of the most beautiful places I’ve ever been to. The water was drinkable and really clear. It was awesome how clean and reborn you can feel after the swim.

-Lotta

0 Comments

Any thoughts? Comment what you think!