VALINTOJEN MAAILMA

Alustava suunnitelma Suomeen paluuseen oli, että kesä ollaan mökillä ja syksyn/talven tullen pakataan taas reput ja lähdetään maailmalle. Kun tutut kyselee minne lähdetään seuraavaksi, on vastaus ollut aina sama: saa nähdä, ei me tiedetä vielä. Haaveita ja suunnitelmia toki olisi vaikka muille jakaa, mutta mitään konkreettista ja lukkoon lyötyä ei vielä ole. Ehtiihän sitä.

Mulla on viimeksi ollut oma kämppä joulukuussa 2016. Sitten lähdin Australiaan ja seikkaillut siellä sun täällä, enkä varsinaisesti ole hankkinut mitään uutta ja pysyvää tilalle.  Tällä hetkellä pitkäaikaisesti yhdessä tietyssä paikassa oleminen ei vaan yhtään tunnu omalta jutulta  – haluan että mulla voi olla mahdollisuus lähteä maailmalle, tulla ja mennä miten haluan ilman mitään pidätteleviä asioita.

Jollekin tällainen voisi olla pahin mahdollinen painajainen, mutta mulle täysin päinvastoin. On vapauttavaa, kun voi heittäytyä uusiin tilanteisiin tietämättä liian tarkasti mitä eteen tulee. Frendi saattaa ilmoittaa lähtevänsä reissuun ja kysyä, haluaisinko vuokrata hänen asuntonsa siksi aikaa. Todellakin! Mieluusti asun pari kuukautta jossain ihan uudessa paikassa ja nautin sen tuomasta uutuudenviehätyksestä. Kunnes sitten siirryn taas eteenpäin ja uusiin seikkailuihin. Spontaani, kokemusrikas, ihana elämä!

Vai onko? No, en sano, että tällainen mustalaiselämä olisi aina vain helppoa – kyllä sitä välillä miettii, että voi kun meillä olisi oma ihana koti, jota voisi sisustaa ja jossa voisi pitää omaisuuttaan ilman, että tarvitsee jatkuvasti miettiä missä varastossa mikäkin tavara tai vaate juuri silloin sattuu olemaan. Näiden ajatusten jälkeen sitä tosin aika pian kuitenkin muistaa, miksi ylipäätänsä on tällaisessa elämäntilanteessa –  onhan tämä täysin itse valittua ja sillä on oma tarkoituksensa. Kyllä sitä ehtii sitten joskus vielä asettua paikoilleen, jos sen kokee tarpeelliseksi. Juuri nyt mä valitsen mielummin tämän liikkuvan reissuelämän, kuin sen kivasti sisustetun kodin ja vakauden.

13

Olen melko spontaani luonteeltani ja jos saan jonkin päähänpiston, hyvin todennäköisesti toteutan sen jollakin tavalla. Tai paremminkin yritän toteuttaa. Välillä epäonnistun ja koko juttu ei onnistu alkuunkaan, mutta aina täytyy kuitenkin yrittää. Jos mitään ei koskaan kokeile, ei mitään voi koskaan saada. Päähänpistot tai ideat voi olla hyvin pieniä arkisia asioita, tai jotakin suurempia elämänmuutoksia kuten työpaikan vaihtoja tai muuttoja muualle. Yhdistävä tekijä näillä asioilla on kuitenkin aina sama: kokonaisvaltainen hyvinvointi, onnellisuus, omannäköinen ja itseään miellyttävä elämä. Tässä mä olen mielestäni onnistunut aika hyvin.

En voisi kuvitella olevani se ihminen, joka on vuodesta toiseen epätyydyttävässä työpaikassa – siinä surullisen kuuluisassa oravanpyörässä tai vuositolkulla paskassa parisuhteessa tai muutenkaan olosuhteissa, jossa itsellään on jatkuvasti huono olla. Me kaikki voidaan kuitenkin itse olla oman elämämme kuskeja ja päättää, milloin on oikea aika laittaa kaasu pohjaan ja siirtyä muualle. Muutos on aina jollakin tavalla mahdollista – harmi että moni antaa esimerkiksi pelon tulla sen esteeksi.

Haluan elää elämääni juuri niinkuin se musta itsestäni parhaalta tuntuu. Yhteiskunnan, sukulaisten tai tuttujen odotukset ei ole vaikuttanut muhun juurikaan – tai vähenenevissä määrin ainakin. Kuka sinun elämästä päättää ja tietää mikä on lopulta oikein? Sinun vanhempasiko? Nah, tuskimpa. Tärkeintähän pitäisi olla, että on itse onnellinen ja tyytyväinen omaan elämäänsä.

-Lotta

BEMBALYFE

4 thoughts on “VALINTOJEN MAAILMA

  1. Oon aina halunnut itse koittaa tuollaista elämäntyyliä, mutta yhtä asiaa en oo ikinä hiffannut – mistä hitosta saa rahaa, jos vaan reissaa ja lomailee? 😀

  2. Lennätte ilmeisesti aika paljon, ja myöskin aika pitkiä matkoja. Yritättekö kompensoida teidän lentopäästöänne jollain tavalla (esim. maksaamalla?)

    1. Hyvä pointti. Ei oltu kuultu aikaisemmin tällaisista lentopäästömaksuista, mutta otettiin asiasta selvää ja heräsi kysymys, että auttaako tällaiset maksut luontoa oikeasti millään tavalla? Vai onko pelkkää rahastusta… Isossa kuvassa meidän päästöt on kuitenkin hyvin pieniä verrattuna esimerkiksi teollisuuden päästöihin.

Leave a comment