TAITEIDEN YÖ – THE NIGHT OF THE ARTS, HELSINKI 2018

Nyt parhaillaan vietetään Helsingin juhlaviikkoja ja viime torstaina oli Taiteiden yö. Katsottiin etukäteen meitä eniten kiinnostavat paikat sekä näyttelyt ja kierrettiin ne läpi. Aloitettiin meidän kierros Teurastamolta, jossa oli Night Market eli erilaisia kojuja, street foodia, esityksiä ja livemusaa.

teurastamo4

teurastamo3

teurastamo6

teurastamo7

Teurastamon jälkeen käytiin Suvilahdessa, jossa oli Planet Suvilahti. Visiitti oli  aika pikainen eikä käyty ihan koko aluetta läpi. Sieltä mentiin ytimeen ja Tennispalatsiin, jossa oli HAM:n Graffitin yö – tää oli ehdottomasti kiinnostavin ja siistein näyttely missä käytiin koko illan aikana.

kiasma4

Tennarista jatkettiin Kiasmaan. Nykytaide ei mitenkään erityisemmin vakuuttanut kumpaakaan meistä ja kierrettiin paikat aika suurpiirteisesti läpi.

kiasma6

ham6

ham4

kiasma5

Kiasmasta oli tarkoitus mennä Helsingin Observatorioon, mutta paikka meni klo 21 kiinni eikä enää jaksettu kiirehtiä sinne. Sen sijaan piipahdettiin Desingmuseossa, joka yllätti positiivisesti – kumpikaan meistä ei ollut aikaisemmin käynyt siellä, mutta tykättiin kyllä.

dm10

dm7

dm2

dm11

Desingmuseosta mentiin vielä Espan tungoksen läpi Senaatintorille, missä oli La Fura Dels Bausin esitys. Koreografia oli ehkä vähän omituinen, mutta livenä ihan siistin näköinen.

//The annual Night of the Arts was held on last Thursday. There was a lot of different museums, exhibitions, workshops and events all around Helsinki. Most of them were free for the public. We started our tour in Teurastamo and then went to Suvilahti, Tennispalatsi, Kiasma, Desing Museum and Senaatintori. The most interesting of all was definitely Kiasma where was HAM: The Night of Graffiti exhibition. 

Any thoughts? Comment what you think!