VIDEO: NUSA LEMBONGAN – LÄNSIMAALAISTEN PARATIISISAARI

Toiseksi viimeinen etappi meidän viime Indonesian reissulla oli Lembongan, jonne mentiin Bounty Cruisesilla Benoa Harborista, Balilta. Bounty Cruises on todella suuri katamaraanivene, joka kuljettaa turisteja Balin ja Lembonganin välillä kerran päivässä. Meno-paluu oli 620.000 rupiaa per naama eli noin 36 euroa.

Lembongan, tuo pienehkö saari Balin itäpuolella houkuttelee turisteja, enkä yhtään ihmettele miksi – onhan se aikamoinen paratiisisaari. Turismi on aika vahvasti nähtävissä ja omaan makuun sitä oli ehkä jopa vähän liikaa. Varsinkin, kun oltiin juuri ennen Lembongania oltu Sumbawalla, missä turismia ei ole juuri lainkaan. Kontrasti oli siis aika suuri näiden välillä.

P3710913

P3710720

P3710746

Lembonganilla meininki on rentoa saarielämää ja siellä on loistavat mahdollisuudet erilaisille päiväretkille sekä vesiaktiviteeteille. Sukellus- ja snorklauspuitteet on ihan huikeat ja myös surffaaminenkin on mahdollista. Miz kävi testaamassa Playgrounds -spotin ja tykkäsi laadukkaasta aallosta, vaikka jengiä olikin suhteellisen paljon.

Me tehtiin yhtenä päivänä snorklausretki veneellä ja käytiin läpi neljä eri spottia muiden turistien kanssa (ah, nuo ihanat turistiretket…). Manta Bay oli näistä ehdottomasti upein, sillä päästiin snorklaamaan paholaisrauskujen kanssa! Siitä tulossa oma videonsa myöhemmin.

Photo 07-07-2018, 11.40.34-2

P3710993

P3710939
Hintataso Lembonganilla on hiukan korkeampi kuin Balilla ja kannattaa huomioida, että saarella toimii suurimmaksi osaksi ainoastaan käteinen. Meillä kävi vähän ikävästi eikä saatu käteistä mistään, kun kaikki saaren automaatit olivat samaan aikaan epäkunnossa. Ne saatiin onneksi takaisin toimintaan muutaman tunnin odottelun jälkeen. Tähänkin kannattaa kuitenkin varautua.

Lembonganilla on aika paljon mäkiä ja pidemmät matkat on helppo kulkea joko pienillä lava-autoilla, jotka toimivat taksin tapaan tai skootterilla, jonka saa helposti vuokrattua vaikka yhdeksi päiväksi, kuten me teimme. Käytiin myös vieresellä saarella Ceninganilla, jonne pääsee suoraan suurta keltaista siltaa pitkin. Silta on muuten tunnettu traagisesta romahdusonnettomuudesta, joka tapahtui muutama vuosi sitten.

P3710885

P3710775

P3710833

P3710744

P3710752

Photo 07-07-2018, 10.45.03

P3710684

Vaikka Lembongan on kuin paratiisisaari, löytyy sieltä myös kurja puolensa. Muovijäteongelma on nimittäin todella suuri ja muoviroskaa löytyy aivan joka puolelta. Saaren toisella puolella on jopa valtava kaatopaikka, jossa poltetaan muovia siitä eroon pääsemiseksi. Lembongan ei suinkaan ole ainut vastaavasta ongelmasta kärsivä paikka – tuntuu kuin koko Indonesia olisi hukkunut muoviin. Tästä aiheesta on tulossa vielä ihan oma postauksensa myöhemmin.

P3710980
P3710977

Me oltiin saarella yhteensä neljä päivää ja se riitti hyvin koluamaan koko paikka läpi. Lembongan on kaiken kaikkiaan hyvin turistiystävällinen ja esimerkiksi ravintolat ovat suurimmaksi osaksi aika länsimaisia/aussiystävällisiä.

P3710762

P3710898

-Lotta

 

1 Comment

  1. Me pyörähdimme matkaseurueen kanssa viime viikonloppuna Nusa Penidalla, Lembonganin satamaa veneen katolta tähyilleenä voin kyllä kompata kuvailua “paratiisisaaresta”. Penidalla vuokrasimme skootterit ja kävimme tällä samaisella ah-niin-turistintäyteisellä snorklausreissulla. Mielenkiintoista lueskella muiden kokemuksia samoista maisemista! Itsekin innostuin hiljentämään blogini heinäsirkkakuoron postaamalla vihdoin täältä Balilta:

    https://aatenarikka.blogspot.com/2018/09/bali-turistihelvetti-vai-maanpaalinen.html

Any thoughts? Comment what you think!