TORSTAIAAMUN AJATUKSIA: LÄSNÄOLEVA = ONNELLINEN

Torstai, kello on hiukan vaille yhdeksän. On viileä, mutta aurinkoinen syysaamu. Istun keittiön pöydän äärellä ja katson ikkunasta ulos – Lohjanjärvi näyttää kauniilta tänään. Linnut pyörivät terassilla niille laittamani talipallon ympärillä. Juon aamukahviani ja koitan herätä tähän päivään.

Reissukuume on todella alkanut nostaa päätään ja suunnitelmat sen suhteen ovatkin jo hiukan edenneet, ainakin ajatuksen tasolla. Tämä kesä ja alkusyksy täällä mökillä ovat olleet antoisat, mutta nyt alkaa jo olla fiilis, että on taas päästävä eteenpäin. Ajatus kylmästä pimeästä talvesta ei houkuttele ja mieli kaipaa lämpöön.

On kuitenkin taito osata nauttia jokaisesta hetkestä, riippumatta säästä tai mistään muustakaan ulkoisesta. Olla miettimättä mennyttä tai tulevaa ja olla onnellinen juuri tässä ja nyt. Tietoinen läsnäolo auttaa itselläni tähän. Se, että on täysin läsnä juuri tässä hetkessä, täysin tietoinen omista aisteistaan, ajatuksistaan ja tunteistaan. Tietoisen läsnäolon harjoitukset tutkitusti vähentää stressiä, ahdistusta ja masennusta.

Tässä pieniä arkisia asioita, joilla tietoista läsnäoloa voi harjoitella: kun tiskaat, keskity täysin siihen mitä teet, miltä pesuaine tuoksuu, miltä vesi käsissäsi tuntuu. Kun kävelet ulkona, aisti miltä ympärilläsi tuoksuu, miltä kropassasi tuntuu, onko askel kevyt vai raskas. Kun syöt, tee se tietoisesti, nauti jokaisesta suupalasta, pureskele ajatuksella, älä hotki. Kun tapaat ihmisiä, kuuntele oikeasti mitä he sanovat, älä kiirehdi ja mieti vain mitä itse vastaisit takaisin.  Ota päivittäin hetkiä, kun vain olet ja keskityt pelkästään hengitykseesi ja sen hetkisiin tuntemuksiisi.

P3720903
P3720955
P3720918

Koskaan ei voi rakentaa omaa onnellisuuttaan minkään ulkoisen varaan. Ei reissujen, materian tai muiden ihmisten. Onnellisuus ei myöskään löydy etsimällä, se on jo meillä kaikilla.

Mukavaa torstaipäivää sinulle.

 

Teksti: Lotta
Kuvat: Miz

Any thoughts? Comment what you think!