VIDEO: IHAN TURISTINA – SNORKLAUSTA PAHOLAISRAUSKUJEN KANSSA

Nusa Lembonganilla on hyvät puitteet erilaisille aktiviteeteille ja päiväretkille. Me päätettiin yhtenä päivänä lähteä snorklausretkelle, joka siis tarkoittaisi muutaman tunnin mittaista veneretkeä, jonka aikana käydään muutamilla eri spoteilla snorklailemassa. Erityisesti odotin Manta Bayta, jossa olisi mahdollista nähdä paholaisrauskuja.

Snorklausretki oli mahdollista saada yksityisenä retkenä, tai sitten perus turistiretkenä muiden kanssa. Turistiretket ei ole mitään omia lemppareitani, mutta valittiin sellainen silti, kun jotenkin kuvittelin, ettei siellä ihan hirveästi voi jengiä olla – no, väärässä olin.

Meidän aamu alkoi mojitotäytteisen edellisillan vuoksi melko darraisissa olosuhteissa. Kun Miz yrittää lähes oksennusta pidätellen selviytyä keikkuvasta veneestä, mikä on täynnä vähän hukassa olevia turisteja, on vähintäänkin sympatiakrapula allekirjoittaneellekin taattu.

 

Retken järjestäjät siis pakkasivat meidät ja vajaa parikymmentä muuta turrea veneeseen ja show sai alkaa. Voi näemmä muuten olla yllättävänkin vaikea saada kaikille sankareille sopivan kokoiset räpylät oikeaoppisesti jalkaan ilman pienimuotoista kaaosta. Mutta mitä muuta voisikaan kuvitella, kun laittaa yhteen veneeseen kasan säätäviä länkkäreitä, kielitaidottomia kiinalaisia, lapsiperheitä ja vanhuksia sekä paikallisen bemban ohjaamaan koko joukkoa. Viihdettä parhaimmillaan!

Mä olen aina haaveillut, että kumpa näkisin delfiinejä ihan villinä luonnossa. Yllätyksekseni muutaman minuutin veneilyn jälkeen niitä tulikin hyppimään ihan meidän veneen vierelle. Mietin, että ei tästä retkestä nyt ihan paska voi tulla.

 

Matkan aikana päästiin snorklaamaan neljälle eri spotille ja heittämällä mielenkiintoisin oli edellä mainittu Manta Bay, jossa päästiin snorklailemaan paholaisrauskujen kanssa. Ne oli todella maagisia! Ja niin ihmisläheisiä. Osa porukasta tosin meni siitäkin huolimatta hätään ja kirmasi räpylät viuhuen rauskuja pakoon. Tosin, ei se omakaan toimintani aina mitään mallikelpoisinta ollut, haha.

Spotit oli kaikki keskenään aika erilaisia. Päästiin snorklaamaan muun muassa sellaiseen paikkaan, jossa liikuttiin porukassa valtavan virran mukana. Pystyi vain leijua kalaparvien seassa virran vietävänä. Porukassa oli mukana myös yksi vapaasukeltaja-pariskunta, joiden sukeltelua oli upea katsoa. Se jos joku on arvostettava laji ja vaatii aika mieletöntä mielenhallintaa.

Videosta saa paremmin selville, mitä kaikkea merenalainen maailma meille tällä kertaa tarjosi.  Lembongan oli kaiken kaikkiaan hyvä paikka snorklaukseen ja sukellusmahdollisuudetkin siellä ovat varmasti vähintäänkin yhtä hyvät.

Katso myös aikaisempi postaus Lembonganilta:
VIDEO: NUSA LEMBONGAN – LÄNSIMAALAISTEN PARATIISISAARI

 

Teksti: Lotta
Video & kuvat: Miz

2 Comments

  1. Teillä kävi mieletön tuuri. Sukelsin viime kuussa viikon (ja muuten retkeilin toisen viikon) ja kävin myös Manta Pointissa. Meribiologiaa opiskellut sukelluskouluttaja, jonka kanssa sukelsin suurimman osan ajassa, oli yli 10 vuodessa nähnyt vain kerran delfiinejä Indonesiassa. Manta pointissa meillä oli 7 mantaa yhtä aikaa ja parvi koostui kahdesta eri lajista.
    Niihin ei kyllästy koskaan. Työskentelin toisella merellä vuosia sukelluksen parissa ja sukelsin sekä leikin usein delfiinien kanssa. Ne on niin <3

    1. Oho, meillä kävi kyllä tuuri sitten! Ja niinpä, delfiinit on ihania! <3-Lotta

Any thoughts? Comment what you think!