KIRJASUOSITUS SEIKKAILIJOILLE

Olen tämän vuoden aikana innostunut ihan uudella tavalla taas kirjojen lukemisesta. Hankin jopa kirjastokortin – olen omistanut sellaisen viimeksi varmaan joskus reippaasti yli kymmenen vuotta sitten. Muistan kuinka aina pienenä käytiin systerin kanssa kirjastossa. Saatiin molemmat valita x määrä kirjoja ja raahattiin niitä sitten pinoittain kotiin luettavaksi.

Kirjastossa pyöriessä on hauska huomata, että juuri mikään sen toiminnassa ei ole muuttunut sitten oman lapsuuteni, ainakaan täällä landella. Kirjojen lainausautomaatit ovat piippauksineen edelleenkin täysin samanlaiset kuin silloin aikoinaan ja kaikesta tulee jotenkin todella nostalginen olo. Nykyään tosin tuntuu, että kirjastokirjojen lainaaminen on vähän jotenkin vanhanaikaista. Tilalle on tullut äänikirjoja ja muita vastaavia, mikä on tosin hyvä, niin ei tarvitse kuumotella lainausaikojen erääntymisiä – miten ne muuten voikin aina unohtaa?

Nyt mulla on luennassa muutamakin kirja, tykkään lueskella niitä vähän aina fiiliksen mukaan. On hiukan kevyempää luettavaa ja sitten on sellaisia, jotka vaativat enemmän aivotyöskentelyä. Kaikki liittyvät kuitenkin jollain tavalla itsensä kehittämiseen – en oikein sen kummemmin syty mistään fiktiivisistä tarinoista.

Yksi kirja on iskenyt nyt erityisesti ja haluan vinkata siitä myös kaikille muille seikkalumielisille: Madventures: Mad Success – Seikkailijan Self-help. Kirja käsittelee tärkeitä asioita, mutta on kirjoitettu kuitenkin todella rennolla otteella – ei tukarimaiseen tapaan vain yhdestä suppeasta näkökulmasta neuvoen miten pitäisi olla ja elää, vaan ehkä enemmänkin antaen näkökulmia omiin ajattelumalleihin.

Kirjassa kaikki on selitetty käytännönläheisesti ja kaikista pointeista saa kopin äärettömän hyvin. Lisäksi teksti on kirjoitettu Rikun ja Tunnan tapaan huumoristisesti, rehellisesti ja itseironisesti saaden lukijan hymähtelemään aina tekstiä edetessä. Vahva suositus tästä!

Photo 10-11-2018, 10.35.04

 

Kirjan takakansi kertoo näin:

“Mad Success on ainoa elämäntaito-opas, jota koskaan tarvitset – ja muistutus siitä, että unelmien toteuttaminen on mahdollista.

Miten selättää laiskuus ja saada tahdonvoimaa lähteä puoleksi vuodeksi maailmalle? Miten sulattaa ego ja ymmärtää meille järjettömältä tuntuvia tapoja? Miten kukistaa pelihimo, addiktiot ja hyvää elämää rajoittavat riippuvuudet?

Mitkä ovat ne perusheikkoudet, jotka meidän on voitettava menestyäksemme joka puolella palloa, kulttuurista ja maailmankolkasta riippumatta?

Mad Success vastaa muun muassa näihin kysymyksiin. Se esittää 99 yksityiskohtaista askelta kohti riittävän hyvää elämää ja kertoo miten heikkoudet saa selätettyä ja niiden parhaat puolet kaivettua esiin.

Tunnan ja Rikun lisäksi matkaoppaina on tutkijoita, munkkeja, filosofeja, terapeutteja ja taiteilijoita kaikkialta mantereilta.”

Teksti ja kuvat: Lotta

Katso myös:
MIZ: INSPIROIVAA LUETTAVAA

 

BEMBALYFE

Leave a comment