UTOPIAN DUBAI (IN FINNISH)

Me löydettiin ihan älyttömän halvat lennot Dubaihin ja tehtiin sinne yhden päivän stoppi ennen Sri Lankalle siirtymistä ja koko muun reissun aloittamista. Dubai osoittautui aikalailla juuri sellaiseksi kuin sen oletinki olevan – isoja rakennuksia ja pilvenpiirtäjiä, järisyttävä määrä erilaisia shoppailumahdollisuuksia ja kuuma ilmasto. 

Oltiin melko poikki matkustamisesta ja valvomisesta, ja perille päästyä pienien tirsojen jälkeen heitettiin ylimääräiset kamat säilytykseen ja lähdettiin tutkimaan paikkoja. Sää oli todella kuuma – suurin osa ajasta tosin pyörittiin sisätiloissa, joissa ilmastointi oli heitetty aika maksimeihin. Metro oli älyttömän helppo ja sillä pääsi suhaamaan  kentältä ostoskeskuksiin todella vaivatta.

burst

Photo 16-11-2018, 15.55.35
Dubai Mall on maailman suurin ostoskeskus. Se sisältää 1200 liikettä ja jopa luistelukentän, jossa voi käydä vaikka pyöräyttämässä piruetit shoppailun lomassa.

Photo 16-11-2018, 11.01.34

dav
Mall of Emirates on toinen suuri ostoskeskus, jossa voi jopa skimbailla! Tänne pääsee kätevästi suoraan metrolla.

Uskonto ja konservatiivinen tapakulttuuri

Dubai on yksi Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien emiraateista ja maan suurin kaupunki. Väkiluku on reilu 3 miljoonaa ja asukkaista jopa 80% on ulkomaalaisia. Suurin osa Dubain työläisistä tulee Sri Lankalta, Bangladeshista, Intiasta ja Pakistanista. Hintataso siellä on lähestulkoon sama kuin Suomessa, ehkä hitusen halvempi, ainakin ruoan suhteen. Ilmasto on lämmin aavikkoilmasto ja lämpömittari voi helposti kohota jopa +40 asteeseen.

Arabiemiraattien valtauskonto on islam. Matkustaessa on syytä huomioida, että pukeutuminen on uskontoa kunnioittavaa. Olkapäät ja polvet on kohteliasta peittää ja uskonnollisissa kohteissa, kuten moskeijoissa on syytä peittää myös hiukset. Dubaissa pukeutuminen on kuitenkin selkeästi vapaamielisempää ja monet naisista pukeutui jopa ihan shortseihin ja pieniin toppeihin.

Maassa on nollatoleranssi huumausaineiden suhteen ja matkustaessa on syytä huomioida esimerkiksi mitä lääkkeitä on mukana – lääkkeiden maahantuonti Arabiemiirikuntiin on melko tarkasti valvottua. Myöskään kaduilla jurrissa poikkoilu ei ole suotavaa. Meidän lennolla lentoemännät jopa piti huolen, ettei kukaan noussut maihin liian päissään. Dubaissa myös julkiset hellyydenosoitukset ovat kiellettyjä. Parina matkustaessa ei siis ole suotavaa esimerkiksi kosketella toisiaan julkisilla paikoilla. Dubai ei siis välttämättä ole honeymoonille paras mahdollinen valinta:)

dav

dav

 

DCIM100GOPROGOPR3502.JPG
Maailman korkein rakennus, Burj Khalifa sijaitsee Dubaissa. Torni on huikeat 828 metriä korkea.

Photo 16-11-2018, 13.06.03

Fiilikset – menisinkö uudestaan?

Tämän yhden päivän piipahduksen perusteella sanoisin, että omaan makuun Dubai oli hiukan turhan “överi” ja keinotekoinen. Jos rehellisiä ollaan, kaupunki jäi jotenkin sieluttomaksi. Päivän tai pari siellä voisin viettää, mutta se riittäisi enkä sen pidemmäksi aikaa sinne jäisi. Oma arvomaailmani riiteli jonkin verran tiettyjen asioiden suhteen ja se jätti paikasta vähän ristiriitaisen fiiliksen. Dubai on matkustusta ajatellen kuitenkin ihan hyvä välietappi, mutten välttämättä itse ottaisi sitä ainoaksi reissukohteeksi pidemmälle matkalle.

Teksti: Lotta
Video: Miz 

 

BEMBALYFE

2 thoughts on “UTOPIAN DUBAI (IN FINNISH)

    1. Moikka, kiitos kommentista! Media nyt lietsoo kaikkea, itse en ainakaan kokenut paikkaa mitenkään vaaralliseksi siellä vain lomaillessa. Onko sulla jotain henkilökohtaisia kokemuksia asiasta vai perustuuko mielipiteesti vain median kirjoituksiin?

Leave a comment