SRI LANKA – ELLA & NINE ARCH BRIDGE (IN FINNISH)

Kylä nimeltä Ella sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Sri Lankan pääkaupungista Colombosta. Se on korkealla vuoristossa, noin 1040 metriä merenpinnan yläpuolella ja ilmasto on hiukan viileähkömpi vuoristoilmasto. Ellaa ympäröi valtava määrä erilaisia teeviljelmiä ja sen monimuotoinen luonto sekä aktiviteetit ovat etenkin reppureissaajien suosiossa. 

Me tultiin Ellaan autokyydillä suoraan Udawalawesta ja pysähdyttiin heti safaripäivän jälkeen safkalle Chill -nimiseen raflaan. Meidän kuski suositteli paikkaa ja sanoi sen olevan ehdottomasti paras kaikista –  hyvä se kyllä olikin! Hintataso Ellassa oli selkeästi ainakin Hikkaduwaa kalliimpi ja reppureissaajia näkyi joka puolella. Osa tuk tuk -kuskeista oli melko röyhkeitä ja yritti pyytää melkein tuplahinnan siitä, mitä muualla pyydetään.

P3760350

P3760330

P3760355
Bembat duunissa.

P3760359

P3760321

P3760347
P3760313

 

Olin ottanut meille Bookingin kautta majoituspaikan, mutta paikan päälle päästyämme huomattiin, että koko mesta oli ihan tyhjä, eikä ketään näkynyt missään.  Majoituspaikka oli muutenkin aika kaukana keskustasta – edes tuk tuk -kuski ei meinannut löytää sinne. Ei lopulta jaksettu jäädä venaamaan ja säätämään, vaan vaihdettiin suosiolla muualle.

Mentiin takaisin keskustaan ja ihan randomilla valittiin joku vastaantuleva paikka, joka lopulta osoittautui oikein hyväksi. Hinta oli molemmilta yhteensä vain 7€ per yö, eli ei juuri mitään. Yövyttiin siellä kaksi yötä. Majoituspaikkoja oli ainakin keskustassa melkein joka nurkan takana eli vaikkei mitään varausta ennakkoon olisikaan tehnyt, sellaisen löytää varmasti tosi helposti. Ellassa jengi käy yleensä vain pyörähtämässä päivän tai pari ja sen vuoksi vapaita majoituspaikkoja on aika helposti saatavilla.

Jos ihan oikeaa ja alkuperäistä Sri Lankan kulttuuria haluaa ilman turismia nähdä, ei sitä välttämättä Ellan keskustasta ainakaan löydä. Ruokapaikat ovat aikalailla länkkärityyppisiä, toki paikallisiakin löytyy, mutta Ella on selkeästi paljon turistiystävällisempi paikka.

P3760367

 

P3760324

P3760337

Koska Ella sijaitsee vuoristossa, on aktiviteetit lähinnä vaellustyyppisiä. Suosittelen siis ottamaan kunnon kengät matkaan mukaan! Yksi suosituimmista on Little Adam’s Peak, johon mekin kiivettiin toisena päivänä.

Sen lisäksi me käytiin katsomassa historiallinen Nine Arch Bridge, johon mentiin keskustasta tuk tukilla. Kävellenkin sinne pääsee, mutta sää näytti siltä että taivas repeää hetkenä minä hyvänsä, niin ei otettu riskiä. Tuk tuk maksoi keskustasta ihan vain joku parisen euroa.

Nine Arch Bridge on seissyt paikallaan jo vuodesta 1921. Sillan yllä kulkee junaraiteet, jossa kulkee päivittäin suosittu paikallinen juna, jonka reitti on varmasti yksi maailman kauneimmista. Siltakin oli livenä ihan mielettömän upea!

 

P3760234

P3760275

Photo 26-11-2018, 16.41.28

 

Photo 26-11-2018, 16.40.21

Kaiken kaikkiaan Ella oli oikein kiva pieni backpackerhenkinen mesta, jonka sai aika hyvin koluttua parissa päivässä läpi. Maisemat oli ihan henkeäsalpaavan siistit ja jos vaellustyyppiset aktiviteetit kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti Sri Lankalle matkustaessa käväistä Ellassa!

 

BEMBALYFE

2 thoughts on “SRI LANKA – ELLA & NINE ARCH BRIDGE (IN FINNISH)

Leave a comment